H2CAT Demo Day

18 de setembre

Parc de Recerca i Innovació de la UdG
C/ Emili Grahit 91 · Girona
Edifici Narcís Monturiol

Descobreix les principals innovacions tecnològiques dels grups de recerca de la xarxa en aquest Demo Day que organitza l’H2CAT  a Girona el pròxim dimecres 18 de setembre. 

La xarxa H2CAT formada per 16 entitats i més de 350 investigadoors, agrupa els principals grups de recerca catalans que treballen en l’impuls tecnològic de l’hidrogen renovable. 

El DemoDay de la xarxa H2CAT pretén acostar les tecnologies d’hidrogen a la indústria local de Girona, així com identificar l’impacte que tindria la implementació d’aquestes tecnologies en el territori.

En aquest esdeveniment descobriràs de primera mà les darreres tecnologies en hidrogen renovable que poden donar solució a grans reptes de sectors productius de la zona com el transport i distribució, la manufactura/maquinària, la indústria intensiva en energia, el tèxtil, el farmacèutic, el sector agroalimentari i la gestió de residus, entre d’altres.

La jornada inclourà presentacions de tecnologies innovadores dels grups recerca de la xarxa, un espai de demostracions tecnològiques i prototips, i una darrera part de reunions B2B amb els investigadors de la xarxa.

Aquesta és una activitat organitzada per la xarxa H2CAT juntament amb ACCIÓ i el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, amb la col·laboració del Parc de Recerca i Innovació de la Universitat de Girona, l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG), el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona, el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya – Demarcació de Girona i el Patronat Politècnica Universitat de Girona, i que compta amb el suport de l’AGAUR i el Departament de Recerca i Universitats.

Presentacions de tecnologies

Exposició de prototips i demostradors

Reunions B2B

PROGRAMA

9:30

Obertura Institucional: Ferran Rodero, delegat d’Acció a Girona.

9:40

Benvinguda Xarxa H2CAT: Miriam Díaz de los Bernardos, directora de la xarxa H2CAT

9:50

L’impacte de l’H2 al territori: Albert Ballbé, coordinador de projectes estratègics d’Acció.

10:05

Aplicacions de l’hidrogen a la mobilitat i la indústria: Albert Mitjà, H2 & Solar Business Unit Director d’Indox Energy Systems i coordinador del Grup de treball d’H2 verd del Clúster de l’Enegia Eficient de Catalunya (CEEC)

10:20

Us d’hidrogen com a font d’e-combustió: Martí Comamala (UdG)

10:30

Producció electroquímica d’hidrogen a partir del tractament d’aigua residual: Victor López Grimau (UPC)

10:40

Sistemes bioelectroquímics per la producció d’hidrogen amb aigües residuals: Pau Bosch (LEITAT)

10:50

Reducció electroquímica de CO2: Teresa Andreu (UB)

11:00

Direct seawater electrolysis: Alexey Shavel (Eurecat)

11:10

Preguntes i dubtes

11:20

Cloenda: Francesc Ribera, Clúster Manager del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya

11:30

Networking – Espai de demostracions tecnològiques

12:00

Networking – reunions B2B

ORGANITZA

COL·LABORA