La Universitat de Barcelona (UB) s’ha adherit recentment a la xarxa catalana d’innovació i escalabilitat del coneixement en tecnologies diferencials en l’àmbit de l’hidrogen renovable (H2CAT) com a entitat sòcia. Amb aquesta nova incorporació la xarxa suma les capacitats d’aquesta important universitat catalana.
La Universitat de Barcelona (UB) treballa per fer una recerca innovadora, transversal i de qualitat, i també per fer-ne la transferència a la societat. Compta amb més de 6.000 docents i investigadors en les diverses branques del coneixement: ciències de la salut, ciències experimentals, enginyeries, ciències socials, arts i humanitats. La seva recerca genera un impacte social i econòmic a escala local, estatal i internacional, com mostren els rànquings, on el seu personal investigador està entre els més citats del món. Un dels seus objectius és la transferència de coneixement a la societat i oferir serveis de qualitat a empreses que facilitin la connexió entre l’entorn universitari i de recerca i el món empresarial, així com la promoció de la creació d’empreses derivades i emergents (spin-offs i start ups)sorgides del coneixement .
Aprofitant la seva incorporació, l’equip de la xarxa va fer una visita als grups de recerca de la UB que treballen en hidrogen per conèixer les seves capacitats i fer una visita als seus laboratoris.
Amb aquesta nova incorporació la xarxa H2CAT agrupa a més de 300 investigadors especialitzats en hidrogen renovable, 13 entitats, i més de 50 grups de recerca repartits per tota Catalunya.
Aquest programa és finançat amb el suport de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca i el Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya.