Setmana de l'Hidrogen

La Setmana de l’Hidrogen que se celebrarà al Port de Tarragona del 9 al 17 de novembre, és una proposta conjunta sorgida de la col·laboració entre la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, el Port de Tarragona, la xarxa H2CAT, la Secció Catalana de l’Associació Europea per les Energies Renovables EUROSOLAR, ACCIÓ, l’Agrupació per la Promoció del Port de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili.  

Durant tota una setmana se succeiran diferents esdeveniments al voltant de l’hidrogen com a peça clau per assolir l’objectiu europeu per 2050: que un 25% de l’energia passi a través de l’hidrogen verd.

Descobreix totes les activitats previstes durant la Setmana de l’Hidrogen de Catalunya.

PROGRAMA

VII MED HUB DAY

L’objectiu del VII MED HUB DAY és promoure, debatre i intercanviar idees i coneixements sobre les fortaleses i oportunitats que ens ofereix el mar Mediterrani com a plataforma logística de productes químics i petroquímics.

Durant dos dies, operadors de terminals d’emmagatzematge, ports, consignataris, transitaris, analistes de mercat i empreses petroquímiques es reuniran per discutir i aportar idees i novetats sobre l’era de la transició energètica.

Comptarem amb una programació completa d’experts vinculats al sector i no faltarà el networking.

II Jornades Internacionals
Energies Renovables i Sobirania

Les Jornades internacionals d’Energies Renovables i Sobirania volen contribuir al debat sobre la Transició Energètica a Catalunya, posant el focus en les oportunitats que es deriven de fer-la, i els inconvenients de no fer-la. Trencar amb la dependència d’avui de les importacions de matèries necessàries per cremar i fissionar per disposar d’energia, és una oportunitat per estalviar l’elevat peatge econòmic i ecològic que pateix el país avui.

Per assolir aquesta independència energètica cal la captació, transformació i ús de l’energia continguda en els fluxos biosfèrics que es manifesten arreu dels espais que conformen Catalunya, i disposar d’un sistema energètic basat un 100% en fonts d’energia renovable, tal com està escrit en el Pacte Nacional per a la Transició Energètica de Catalunya (adoptat pel govern de la Generalitat, el 31 de gener de 2017). És imprescindible afavorir un debat inclusiu dels diversos actors implicats en aquesta important i urgent tasca.

Per això un grup de persones amb llarga experiència professional, ens hem implicat en fer possibles aquestes jornades. Amb la voluntat de fer-les itinerants, vam organitzar  la primera edició a Girona la tardor de 2022, amb el suport de l’oficina del MHP Quim Torra, i enguany seran a Tarragona amb el suport del Port de Tarragona.

Hidrogen i descarbonització
al Port de TarragonaI

A partir de les 17.00 h.

NETWORKING / TAULA RODONA

Presentació a càrrec del President D’APPORTT Sr. Joan Oriol

Amb la participació de:

Isaac Justícia Anto (Dir. Vall de l’Hidrogen de Catalunya)

Ricard Garcia Valls (Dir.del Departament d’Enginyeria Quimica de la URV, i membre d’Eurecat)

Xavier Quintana Domènech (Res. de Gestió Tècnica de Domini Públic i de Seg.Ind. APT)

Marc Roca Banet (Gerent APPORTT)

En acabar l’acte es servirà un refrigeri entre els assistents.

Fòrum 2023 de Projectes Vall H2 CAT

Durant el Fòrum 2023 dels projectes de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya es pretén donar una visió general de les iniciatives en decurs. 

Programa:

9:00 Rebuda dels assistents

9:30 Inici a la jornada

Projectes de desplegament Industrial H2

Pausa cafè / networking

Projectes de desplegament de la Mobilitat H2

Activitats i projectes dels agents científico-tecnològics

Pausa aperitiu / networking

Projectes d’I+D+i H2 empresarial

18:00 Fi de la jornada


L'hidrogen renovable a Catalunya,
de l'estratègia als projectes

Ara ja portem uns anys parlant del potencial de l’hidrogen com a vector energètic i matèria primera que, si és d’origen renovable, ha de ser la clau de volta per descarbonitzar l’economia global, especialment aquells sectors industrials o àmbits de mobilitat de molt difícil electrificació. En aquest temps se n’ha parlat, se n’han escrit articles i s’han organitzat un munt de jornades al respecte.

Volem fer un pas endavant i per això, et convidem a assistir a aquesta jornada presencial on parlarem amb els principals actors de l’ecosistema de l’àmbit català per saber com és la situació actual, què està en fase de projecte, quins estratègies d’inversió tenen i quins projectes han de traccionar el sector en la fase d’arrancada.

A la jornada també actualitzarem l’informe tecnològic de l’hidrogen, i que marca la situació actual, i farem una mirada endavant per veure quines convocatòries d’ajuts en el marc del programa Next Generation i els programes de la Unió Europea han de venir.

Si vols tenir una diagnosi del moment actual del sector a Catalunya, conèixer quines perspectives tenen les empreses i els agents tractors, i descobrir les oportunitats de col·laboració i finançament que es presenten en un horitzó proper, no et perdis aquesta jornada.


H2CAT Innovation Summit:
Jornada d'Innovació en l'hidrogen renovable

La xarxa H2CAT, que agrupa 33 Grups de Recerca i més de 200 investigadors especialitzats en diferents línies de recerca i tecnologies relacionades amb l’hidrogen renovable, organitza el primer “H2CAT Innovation Summit” el pròxim divendres 17 de novembre al Tinglado 1 del Port de Tarragona.  

 

La Jornada d’Innovació en l’hidrogen renovable ens permetrà descobrir alguns dels projectes tecnològics més innovadors en aquest àmbit, fruit de la col·laboració entre empreses i els grups de recerca que formen la xarxa. També s’obrirà un fòrum de debat per conèixer els principals reptes tecnològics del sector i el futur d’aquesta tecnologia en l’horitzó 2050. 

 

La xarxa H2CAT és una iniciativa coordinada per Eurecat en col·laboració amb l’Institut Català d’Investigació Química, l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Rovira Virgili; i agrupa els principals grups de recerca catalans en el sector de l’hidrogen verd per dur a terme programes de valorització i transferència de resultats de recerca i desenvolupament en la cadena de valor de l’hidrogen verd a Catalunya. 

ORGANITZA

COL·LABORA

PATROCINA